top of page

Trauma Release Sessie
BRTT® & TRB®

MZ8_6280 LR.jpg

De laatste jaren heb ik al heel wat opleidingen gevolgd, maar de opleiding tot Trauma Release en Breathwork begeleider was toch wel de meest intense. Dit is ook wat ik wou...dieper gaan, dieper gaan dan alleen maar rust brengen door massage, yoga en relaxatietechnieken.

Met deze lichaams-en ademgerichte therapie pak je het probleem/trauma bij de wortel aan!

Iedereen maakt van alles mee in de loop van zijn leven, zelfs al voor of tijdens de geboorte. Scheiding, pijn, ziekte, verlies, rouw, eenzaamheid, pesten, moeilijke bevalling, ongeval, moeilijke jeugd, verbaal, mentaal of fysiek geweld, ... Het hoeven zelfs geen grootse dingen te zijn. Het kan ook iets zijn wat je vaak te horen hebt gekregen, die een imprint maakt op je onderbewustzijn.

Dit heeft een impact op je leven. Als het trauma, hoe klein of hoe groot dan ook, na de gebeurtenis niet verwerkt wordt, blijven deze emoties in je lichaam sluimeren. Al het onverwerkte blijft zich opstapelen in je lichaam.

Je lichaam onthoudt alles, ook wat jij al lang vergeten bent! Of wat je heel diep hebt weggestopt!

Het trauma (= onverwerkte emotie uit het verleden) blijft zorgen voor blijvende vervelende emoties. Deze emoties en gedachten zorgen ervoor dat je niet ten volle het leven kan leven dat je wil. Ze beperken je.

Bij een onverwerkt trauma blijft je lichaam in een overlevingsmodus (vechten, vluchten, bevriezen) hangen. Dit weerspiegelt zich ook in je realiteit.

Je vlucht bv. in je werk, je hoopt dat het zich vanzelf oplost, je vermijdt bepaalde gesprekken en situaties, je doet alsof er niets gebeurt is, je blijft maar doorgaan, perfectionisme...om maar niet te moeten voelen. 
Je vecht bv. je bent kort af, gefrustreerd, boos, je beschuldigt een ander,...

Bij bevriezing heb je het gevoel dat je vastzit, je geraakt niet vooruit, je bent gelaten, passief, ...

Deze onverwerkte emoties, spanningen stapelen zich op in je lichaam, dit kan zich uiten in de vorm van vermoeidheid, allerlei fysieke klachten, angst, controle willen houden, onrust, burn-out, je leven stroomt niet, ...

Met BRTT®(= Body Remembers Trauma Therapy) sessies kan je trauma loslaten door de spanningen uit je lichaam te laten trillen.
Met TRB® (= Trauma Release Breathwork) maak je een ademreis van 8 verschillende ademhalingstechnieken. Je word door de hele reis door mij begeleid, samen met ondersteunende muziek. Je adem zoekt spanningen op in je lichaam, om die naar het einde van de ademsessie toe los te laten.

Praten over trauma is niet genoeg. Vertellen over je trauma doe je met je hoofd, je benadert de situatie vanuit je denkende geest, je mind.

Met BRTT® en TRB® laat je je lichaam en je adem het werk doen!

Wil hier ook wel benadrukken dat deze sessies geen ‘quick fix’ zijn, dat is geen enkele therapie. Als je een snelle oplossing wil, dan zoek je de oplossing buiten jezelf, maar de genezing zit in jou!

Dus geen snelle oplossing, maar wel een sessie die nog wekenlang kan doorwerken. Dus vertrouw vooral op je lichaam, jezelf en je eigen proces!

Een trauma release sessie duurt 2.5u tot 3u.

Soms kan 1 sessie al heel wat verlichting brengen, soms zijn meerdere sessies nodig...

Hoe ziet een Trauma Release Sessie eruit?

 • Ik verwelkom je met thee en leg uit hoe de sessie zal verlopen en wat je kan verwachten

 • Psoasspier (spier van de ziel, waar alle onverwerkte emoties opgeslagen worden) activeren met 3 simpele oefeningen.

 • Daarna ga je liggen en volg je je lichaam, spanningen komen los door trillingen in je benen

 • Na een korte pauze volgt de ademreis. Je doorloop 8 verschillende ademhalingen. Na een intense ademreis bekom je nog even met mooie muziek op de achtergrond

 • Tips en advies voor na de sessie

Deze sessie wordt gedaan in de gezellige en knusse relaxatieruimte, ik begeleid je gedurende de volledige sessie, je kan me na de sessie altijd contacteren.

Praktisch

 • Heb je interesse om een sessie te volgen? Maak dan online je afspraak via onderstaande knop. Vind je geen geschikt moment? Mail me dan even

 • Niet iedereen kan een Trauma Release Sessie doen. Check hier de contra-indicaties.
  Zijn er contra-indicaties, stuur gerust ook een mail om te horen naar de alternatieven.

 • Na je afspraak stuur ik een online intake formulier.
  Graag minstens 5 dagen voor de sessie doorsturen.
  Alle info blijft vertrouwelijk. 

 • Losse sessie "BRTT & TRB"
  € 245

 • Losse sessie BRTT of TRB (1,5 uur)
  € 150

 • Kan ook geboekt worden met traject

Ik ben zo blij dat ik dit werk kan doen, ik heb zelf ondervonden hoe bevrijdend het kan zijn! Ondertussen heb ik al veel klanten begeleid tijdens hun proces. Eén voor één anders, maar dat zijn we ook...we zijn allemaal uniek, met onze eigen rugzak.

Ik begeleid je graag naar een leven dat lichter voelt, een rugzak die minder zwaar is, zodat je dichter kan komen bij wie je echt wil zijn...

Liefs,

Liezelot

 

Ervaringen

Hieronder enkele ervaringen van klanten die al een sessie gedaan hebben, en zoals je ziet is een sessie van 3 uur niet echt samen te vatten in een paar zinnen ...

Ik volg RUSTpunt al een tijdje op Instagram. Sinds april deelde Liezelot haar verhaal over haar opleiding BRTT & TRB. Het sprak me erg aan! Ik ben er na enkele heftige gebeurtenissen in mijn leven een krak geworden in vluchten, bevriezen en vechten om met mijn emoties om te gaan. Ik heb weinig fysieke klachten, maar ik ben erg futloos en negatief ingesteld over de toekomst. Na contact met Liezelot had ik vlot een afspraak. Ik werd vol spanning ontvangen in een leuke knusse ruimte. Ik kreeg er uitleg over het verloop van de sessies. De sessies waren intens. De BRTT liep verbazend vlot. Ik had niet verwacht dat mijn lichaam dit ging toelaten. De TRB was een uitdaging. Liezelot ondersteunde me enorm tijdens de sessie, want ik dacht echt een paar keer aan opgeven. Ik vond haar aanwezigheid rustgevend en motiverend. Ik voelde me onmiddellijk na de sessie lichter, alsof de spanning van de laatste maanden letterlijk van mij af viel. Een lichte druk ter hoogte van mijn schouders was verdwenen. Ik had blijkbaar toch meer lichamelijke klachten dan ik dacht! Ik kon dit gevoel na de sessie blijven vasthouden, ongelofelijk vind ik dit. Na de sessie had ik heel wat darmklachten, maar na een weekje voel ik me weer goed. Een dagje ( of meer) rust inplannen na de sessie lijkt me noodzakelijk. Mentaal had ik na de sessie een grote dip, maar toch kan ik zeggen dat ik een week na de sessie mentaal veel rustiger ben. Ik voel me heel energiek en minder moe. Zou het een begin zijn van minder vluchten, bevriezen en vechten? Een vriendin van mij zei “Laat het los!”. Ik dacht “Hoe doe je dat toch dat loslaten?”. Door Liezelot van RUSTpunt leerde ik BRTT & TRB kennen. Het bracht verlichting van pijn en verdriet dat mijn lichaam al langer vasthield. Bedankt voor de sessie Liezelot. Het deed meer met me dan ik kan neerpennen. Het was een fijne en unieke ervaring.

 

MZ8_6262 LR.jpg

Ik ben zonder verwachtingen begonnen aan deze sessie en wou zien wat het met mijn lichaam deed. Ik had niet gedacht dat er zoveel emotie ging loskomen. Ik ben dieper gegaan dan dat ik ooit deed en voelde mij vooral heel veilig wat ik heel belangrijk vind. De dagen erna had ik een ietwat uitgeput gevoel en hoofdpijn. Ik heb echt de tijd genomen om alles te laten bezinken. Ik zou het zeker opnieuw doen en het iedereen aanraden, het is een heel intense en diepe ervaring. De begeleiding van Liezelot was heel goed, ze was aanwezig en stelde mij heel erg op mijn gemak maar ook niet te aanwezig. Ik voelde mij veilig genoeg bij Liezelot om alle emoties die loskwamen ook te laten gaan. Dit was een heel intense ervaring en ik ben heel dankbaar dat Liezelot op mijn pad kwam waardoor dit mogelijk werd.

Ik laat het nog wat verder bezinken maar zal indien mogelijk in de toekomst nog eens een sessie bij Liezelot boeken.

Ik had toch wel wat angst om de sessie te ondergaan. Bang voor wat het teweeg zou brengen... Gelukkig werd ik door Liezelot warm verwelkomd en op m'n gemak gesteld. Ze nam de tijd om alles rustig uit te leggen. Gedurende de hele sessie was Liezelot echt nabij om me te ondersteunen. De sessie wordt gegeven in een veilige omgeving zodat je je echt op je gemak voelt om de loskomende emoties/spanningen te uiten. Na de sessie voelde ik me opgelucht, ontspannen. De eerste dagen had ik wel wat last van lichamelijke klachten en is het wel belangrijk om het rustig aan te doen. Liezelot had dit ook meegegeven dat dit een deel van het proces is. Dit stelde me dan ook gerust. Voor mij was het een unieke ervaring. Een stap om dichter bij mezelf te komen en te durven voelen en loslaten.

De beide sessies waren een heel intense ervaring .. nooit gedacht dat je lichaam zoveel emoties opslaat en je dit echt kan loslaten op deze manier .. het vertrouwen dat lieselot uitstraalt maakt dat je je op je gemak voelt . Ook de mooi ingerichte kamer en begeleidende muziek geven een gevoel van rust . De dagen na de sessie zijn nog wat landen in eigen lichaam .ik kom zeker terug voor een opvolgsessie. Aan te raden aan iedereen. 

Ik zag de info over de trauma sessies passeren en het liet me niet los. Misschien hielp dat me er wel bovenop ... dan toch durven mailen. Met een klein, bang hartje er naartoe gegaan. Liezelot stelde me onmiddellijk op mijn gemak, maakte duidelijk dat het lichaamswerk was, dat praten niet hoeft, maar mag. Ik schrok van de manier waarop mijn lichaam reageerde, het was heftig, ik was op, doodmoe. Het ademwerk was een opgave, maar Liezelot was zo alert en zorgde dat ik de sessie helemaal kon afronden. Liezelot zorgt voor rust, vertrouwen, je voelt gewoon dat je jezelf mag zijn. De dagen erna had ik weinig honger, last van mijn darmen, moeheid. Het was echt belangrijk om tijd te nemen voor mezelf, voldoende te slapen. Na enkele dagen voel ik me een ander persoon, positiever, energievoller. Ik voel dat nog niet alles losgekomen is, ik geef mezelf eerst wat tijd, daarna doe ik het zeker nog eens.

Ik ken je niet genoeg bedanken, want je hebt me mijn leven weer teruggegeven!

 

bottom of page